Hoog schilderij met warme kleuren
‘de ziel van de bloem’
ArieKoning
© Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
©Copyright Arie Koning
verlichting schilderijen
Na het kopen van een mooi schilderij zijn veel mensen zijn op zoek naar geschikte verlichting. In een verzorgd stijlvol interieur komen kleuren en vormen beter uit bij een goede aanlichting met bv spots. Op internet zijn leveranciers te vinden die verlichting verkopen, ook in het luxe-segment. Professioneel kunstschilder Arie Koning maakt voor u in opdracht een mooi groot schilderij maar een geschikte verlichting kiezen laat Koning graag aan u zelf over. Olieverf en met mooie warme kleuren geschilderd maken dat met een juiste verlichting het schilderij nog vele malen mooier is. De diepte en warme kleuren komen beter uit de verf. Maakt u gebruik van een binnenhuisarchitect of adviesbureau dan krijgt u wellicht hierover advies en kan dit in de bouw worden meegenomen.

                                 

GROTE

SCHIL

DERIJ

EN IN

HET

LUXE-

SEGM

ENT

HOE een schilderij aan te lichten? Als er minder licht is, is een mooie accentverlichting belangrijk voor een schilderij. De kleuren en de diepte in de vormen komen naar voren en het schilderij gaat hierdoor een belangrijke rol spelen in de sfeer in een ruimte. Hieronder heb ik voor u even de belangrijkste mogelijkheden voor aanlichting van een schilderij op een rijtje gezet. Plafond: Inbouw- of opbouwspots die het schilderij aanlichten. Meestal op ongeveer 50 - 80 cm vanaf de wand. Kenmerkend van deze spots is dat ze een lichtbundel uitstralen.  Wand: Een flexibele en fraaie oplossing biedt de electra-rails, waarin je op een willekeurige plaats de pendels (met een halogeenspotje) kan klikken. De pendels hebben over het algemeen een lengte van 50-70 cm. De rails wordt meestal aangebracht in de overgang van wand en plafond. Ook zijn er rails (wand- en plafondsystemen) waarin je tevens een bevestiging kunt aanbrengen voor het ophangen van het schilderij.  Van onder: Meestal vanaf een laag opbergmeubel onder het schilderij. Middels een staand (designspotje). Op het schilderij aangebracht: Arie Koning gebruikt voor het aanlichten van zijn schilderijen op exposities z.g. telescoopspotjes. Eenvoudig te bevestigen aan de bovenzijde van de achterkant v/h schilderij met 2 schroefjes. De telescoop kan je uitschuiven over het schilderij heen. Nadeel is dat ze niet dimbaar zijn en dat er altijd een electra-draad onder het schilderij vandaan komt richting een wandcontactdoos.   Aandachtspunten: Het aantal verlichtingspunten is afhankelijk van de grootte van het schilderij. De afstand van verlichtingspunt(en) naar schilderij is bepalend voor het soort spot/halogeen/led-verlichting. Spots kunnen worden verkregen met lichtbundels van verschillende breedtes. Voor een juiste sfeer in het schilderij is het dimbaar zijn van de verlichting héél belangrijk!  Wellicht is dan ook het allerbeste advies wat wij u kunnen geven, om advies te vragen in een goede verlichtingszaak, al dan niet via internet, nadat u uw eigen voorkeur al min of meer heeft bepaald. In de meeste gevallen kunnen zij ook desgewenst (laten) zorgen voor de uitvoering. 
groot schilderij met mooie blauwe kleuren Links:
0031 (06)10770671 artofflowers@planet.nl Atelier: Luttik Oudorp 79 Alkmaar
kaart
Arie Koning
ArieKoning
© Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
verlichting schilderijen

                                 

GROTE

SCHIL

DERIJ

EN IN

HET

LUXE-

SEGM

ENT

© Copyright Arie Koning
HOE een schilderij aan te lichten? Als er minder licht is, is een mooie accentverlichting belangrijk voor een schilderij. De kleuren en de diepte in de vormen komen naar voren en het schilderij gaat hierdoor een belangrijke rol spelen in de sfeer in een ruimte. Hieronder heb ik voor u even de belangrijkste mogelijkheden voor aanlichting van een schilderij op een rijtje gezet. Plafond: Inbouw- of opbouwspots die het schilderij aanlichten. Meestal op ongeveer 50 - 80 cm vanaf de wand. Kenmerkend van deze spots is dat ze een lichtbundel uitstralen.  Wand: Een flexibele en fraaie oplossing biedt de electra-rails, waarin je op een willekeurige plaats de pendels (met een halogeenspotje) kan klikken. De pendels hebben over het algemeen een lengte van 50-70 cm. De rails wordt meestal aangebracht in de overgang van wand en plafond. Ook zijn er rails (wand- en plafondsystemen) waarin je tevens een bevestiging kunt aanbrengen voor het ophangen van het schilderij.  Van onder: Meestal vanaf een laag opbergmeubel onder het schilderij. Middels een staand (designspotje). Op het schilderij aangebracht: Arie Koning gebruikt voor het aanlichten van zijn schilderijen op exposities z.g. telescoopspotjes. Eenvoudig te bevestigen aan de bovenzijde van de achterkant v/h schilderij met 2 schroefjes. De telescoop kan je uitschuiven over het schilderij heen. Nadeel is dat ze niet dimbaar zijn en dat er altijd een electra- draad onder het schilderij vandaan komt richting een wandcontactdoos.   Aandachtspunten: Het aantal verlichtingspunten is afhankelijk van de grootte van het schilderij. De afstand van verlichtingspunt(en) naar schilderij is bepalend voor het soort spot/halogeen/led-verlichting. Spots kunnen worden verkregen met lichtbundels van verschillende breedtes. Voor een juiste sfeer in het schilderij is het dimbaar zijn van de verlichting héél belangrijk!  Wellicht is dan ook het allerbeste advies wat wij u kunnen geven, om advies te vragen in een goede verlichtingszaak, al dan niet via internet, nadat u uw eigen voorkeur al min of meer heeft bepaald. In de meeste gevallen kunnen zij ook desgewenst (laten) zorgen voor de uitvoering. 
Links: